Anemone Horse trucks wint Europese Politie Aanbesteding!

Anemone Horse Trucks gaat de komende 2 jaar – met verlenging tot maximaal 6 jaar – alle paardenauto’s leveren aan de Politie in Nederland.

Deze aanbesteding is bestemd voor de Bereden Politie en omvat het leveren van paardenvrachtwagens die speciaal voor de Politie ontwikkeld zijn. De Bereden Politie draagt zorg voor de inzet van paarden ter ondersteuning van handhavingstaken van de Politie en voert protocollaire taken uit. 

Door de ervaring die Anemone in het verleden heeft opgedaan met het leveren van politieauto’s is het concept verder doorontwikkeld om het gebruiksgemak en de duurzaamheid te optimaliseren. Anemone Horse Trucks is aangemerkt als de Inschrijver met de beste prijs-kwaliteitverhouding en heeft hierdoor de gunning gekregen!

De auto’s worden geleverd op basis van een MAN TGL chassis met manschappencabine die geschikt is voor 6 personen, speciaal voor de politie medewerkers zijn alle stoelen in de cabine geveerd, voorzien van stroom en LED verlichting.

Aan de achterzijde van de opbouw worden speciale kasten gemonteerd voor de tuigage van de paarden en ME uitrusting.

Voor de paarden is er veel licht en ruimte. Het dak van de opbouw wordt extra geïsoleerd voor de temperatuur beheersing, tevens is de auto voorzien van extra ventilatie en LED werkverlichting aan de buitenzijde.

Het contract omvat het leveren van 15 paardenauto’s die turn-key worden opgeleverd door Anemone Horse Trucks.